Αυτά είναι τα καλύτερα αξεσουάρ για καλοκαιρινή διακόσμηση

Έφτασε η εποχή που όλοι αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι και να ανυπομονούμε γι’αυτό! Η διάθεση για ανανέωση φουντώνει και το σπίτι -κυρίως το μπαλκόνι ή ο κήπος- έχουν την πρώτη θέση στη λίστα.

Σου μάζεψα, λοιπόν, τις επικρατέστερες τάσεις στη διακόσμηση για το φετινό καλοκαίρι, για να διαλέξεις πώς θα τις συνδυάσεις.

Τάση Νο 1: Κούνιες
Κούνιες, καρέκλες, ή πολυθρόνες που κρέμονται από το ταβάνι, θα σου χαρίσουν χαλάρωση και ηρεμία όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδανικές τόσο για μέσα όσο και έξω από το σπίτι, για να διαβάζεις τα αγαπημένα σου βιβλία ή να χαλαρώνεις με τους φίλους σου.

Τάση Νο2: Καλοκαιρινά χαλιά και διακοσμητικά μαξιλάρια
Μπορεί το χειμώνα να έχουμε περισσότερη την ανάγκη για χουχούλιασμα και να περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, όμως σε πολλούς από εμάς όταν βγαίνουν τα χαλιά την άνοιξη, μας δημιουργείται η αίσθηση του κενού.

Οι μεγάλες εταιρείες πλέον, έχουν εντάξει στην καλοκαιρινή συλλογή τους χαλιά από seagrass, ψάθα ή βαμβάκι και πλέον τα χαλιά δεν λείπουν ποτέ από το σπίτι. Απλά αλλάζουμε τα χειμωνιάτικα με τα καλοκαιρινά!

 

Αφού, λοιπόν, διαλέξεις το χαλί, θα ολοκληρώσεις τη διακόσμηση με καινούργια διακοσμητικά μαξιλάρια! Διάλεξε ανάμεσα σε ψαράκια και κοράλλια, για πολύ «θαλασσινό» αποτέλεσμα, σε λουλούδια και φύλλα για tropical στυλ ή σε πιο ethnic στοιχεία με κρόσσια και tie-dye τεχνική.

Τάση Νο 3: Λουλούδια παντού
Εδώ που τα λέμε, τα λουλούδια είναι επίκαιρα κάθε χρόνο και όλο το χρόνο. Φέτος όμως η επιλογές σε γλάστρες και κασπώ είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Κάσπώ που κρέμονται από το ταβάνι, μεταλλικά σταντ και πλέγματα με κασπώ και βαμβακερά καλάθια για να βάλεις μέσα τις γλάστρες αποτελούν τις κορυφαίες.


Τάση Νο 4: Χρωματιστά αξεσουάρ
Βάζα σε σχήμα ανανά -το απόλυτο καλοκαιρινό trend- θα δώσουν χρώμα μέσα ή έξω από το σπίτι. Μπορείς να τα τοποθετήσεις στην κουζίνα για να αποθηκεύσεις τις λιχουδιές σου, στο μπαλκόνι για να βάλεις μέσα κεριά ή μικρά γλαστράκια πάνω στο τραπέζι, ή να διακοσμήσεις με αυτά το σαλόνι. Μόνο με αυτή την μικρή προσθήκη, θα δώσεις χρώμα στο χώρο και θα νιώσεις αμέσως την αίσθηση της ανανέωσης!

Μία ακόμα μεγάλη τάση στην διακόσμηση, που μας αρέσει πολύ, είναι τα επιτραπέζια φωτάκια σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Κάκτοι, ανανάδες -υπάρχουν παντού αλλά δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα φλαμίνγκο- και καραβάκια σε πολλά διαφορετικά χρώματα για να βρεις αυτό που ταιριάζει στο χώρο σου θα φωτίσουν και θα διακοσμήσουν τα καλοκαιρινά βράδια. Όλα τα σχέδια ταιριάζουν εξαιρετικά στο μπαλκόνι, αλλά μπορούν να τοποθετηθούν επίσης σε όλα τα δωμάτια για βοηθητικό φωτισμό και διακόσμηση ταυτόχρονα.

Πηγή: LittleBigThings