Η στάση που κοιμόμαστε λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας

τι συμβολιζει ο τροπος που κοιμασαι

Όταν είσαι κουρασμένη και ξαπλώνεις στο ζεστό σου κρεβάτι, το λιγότερο που σε νοιάζει είναι σε ποια στάση θα σε πάρει ο ύπνος ή σε ποια θα μείνεις όλη τη νύχτα.

Κυρίως σε νοιάζει να βολευτείς ώστε να κοιμηθείς πιο γρήγορα. Επίσης, είναι αδύνατο να ξέρεις πώς ακριβώς κοιμάσαι όλο το βράδυ.

Κι όμως, μπορεί να σου φαίνεται ασήμαντο, ωστόσο, ο τρόπος που κοιμάσαι μπορεί να πει πολλά για σένα και την προσωπικότητά σου.

«Η στάση που κοιμόμαστε λέει πολλά για τον χαρακτήρα μας», αναφέρει ο δρ. Robert Glatter.

Αν το σκεφτείς, βγάζει νόημα. «Η γλώσσα του σώματος όσο κοιμόμαστε αποκαλύπτει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα μας, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, τους φόβους μας, τις πεποιθήσεις μας αλλά και τις εξωτερικές μας επιθυμίες.

Οι διαφορετικές στάσεις του ύπνου ταιριάζουν με τις προσωπικότητές μας και τη γενική μας συμπεριφορά. Συνήθως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν στάσεις ύπνου κατά τη διάρκεια της ζωής τους, καθώς χρειαζόμαστε σταθερότητα και άνεση και μας βοηθούν να νιώθουμε ασφαλείς στο τέλος της μέρας.

Δείτε ποιες είναι οι στάσεις ύπνου και τι σημαίνουν για τον χαρακτήρα μας.

Εμβρυακή στάση

Είναι η πιο συνηθισμένη. Σε αυτή τη στάση, κοιμόμαστε στα πλάγια, με τα γόνατα λυγισμένα προς τα πάνω. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πιο εσωστρεφής ή κλειστοί ώστε να προστατευτούν. Είναι συνήθως πιο ευαίσθητοι και απόμακροι ή ντροπαλοί. Είναι αγχώδεις και κολλάνε στις λεπτομέρειες. Ανησυχούν για το παραμικρό και έτσι χρειάζονται τρόπους για να τους φύγει το στρες όπως γιόγκα, άσκηση ή διαλογισμό.

«Κούτσουρο»

Κοιμούνται στο πλάι με ίσιο κορμό και τα άκρα τεντωμένα προς τα κάτω. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο χαλαροί αλλά μπορεί να είναι και πιο εύπιστοι. Είναι καλό να μην είσαι στρεσαρισμένος αλλά μην πηγαίνεις με το ρεύμα τόσο εύκολα.

 

«Αυτός που λαχταρά»

Κοιμούνται στο πλάι με τεντωμένα τα χέρια προς τα μπροστά σαν να θέλουν να πιάσουν κάτι. Έχουν ανάγκη ή επιθυμία από κάτι και προσπαθούν να το πετύχουν. Μπορεί να είναι πιο αργοί από τους άλλους στις αποφάσεις αλλά έχουν αυτοπεποίθηση όταν όλα έχουν ξεδιαλύνει.

«Στρατιώτης»

Κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια τους κολλημένα στα πλάγια του σώματός τους. Είναι ο δυνατός αλλά σιωπηλός τύπος. Δεν δεσμεύονται και δεν έχουν διακυμάνσεις. Μπορεί, όμως, να είναι πολύ απαιτητικοί με τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

«Σε ελεύθερη πτώση»

Κοιμούνται μπρούμυτα με τα χέρια του γύρω από το μαξιλάρι και το κεφάλι στα πλάγια. Ωστόσο, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείς. Είναι άβολη στάση καθώς ο λαιμός είναι γυρισμένος και τεντωμένος. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να έχουν τον έλεγχο αλλά μπορεί να τον χάνουν που και που και μπορεί να ξυπνούν με άγχος. Λίγη χαλαρωτική μουσική πριν τον ύπνο ή μια μάσκα προσώπου με άρωμα λεβάντας για να χαλαρώσουν τα νεύρα είναι ότι πρέπει.

«Αστερίας»

Κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια περιμετρικά του μαξιλαριού, σαν να κάθονται όρθιοι. Είναι πολύ δοτικοί και ανιδιοτελείς. Ωστόσο, μπορεί να… ροχαλίζουν περισσότερο και να έχουν χειρότερη ποιότητα ύπνου.

 

πηγή: bovary